, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, blog, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, shop/, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, wp, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
Home Xe - Công nghệ Dừng giao dịch, rà soát ‘sổ đỏ’ cấp cho người đã chết tại dự án giãn dân

Dừng giao dịch, rà soát ‘sổ đỏ’ cấp cho người đã chết tại dự án giãn dân

165
Dừng giao dịch, rà soát ‘sổ đỏ’ cấp cho người đã chết tại dự án giãn dân

[ad_1]

Dừng giao dịch, rà soát ‘sổ đỏ’ cấp cho người đã chết tại dự án giãn dân

Cơ quan chức năng đề nghị tạm dừng mọi giao dịch đối với 8 “sổ đỏ” và rà soát hàng chục “sổ đỏ” đã cấp cho các hộ dân thuộc dự án giãn dân khu X1, X2, X4 phường Khương Đình (quận Thanh Xuân, Hà Nội). Đáng chú ý, có trường hợp cấp sổ cho người đã chết.

Cấp “sổ đỏ” cho cả người đã chết

Trao đổi với chúng tôi, lãnh đạo UBND phường Khương Đình cho biết, liên quan đến dự án giãn dân khu X1, X2, X4 do Công ty Cổ phần xây dựng và thiết bị vật tư Hà Nội I làm chủ đầu tư, UBND phường đã có văn bản gửi Sở Tư pháp Hà Nội, Văn phòng Đăng ký đất đai Hà Nội, Văn phòng Đăng ký đất đai Hà Nội – Chi nhánh Thanh Xuân về việc tạm dừng giao dịch và rà soát 45 trường hợp đã cấp Giấy chứng nhận quyền sử dụng đất (“sổ đỏ” – PV) cho 45 hộ gia đình.

Theo đó, phường Khương Đình đề nghị tạm dừng mọi giao dịch đối với 8 “sổ đỏ” đã cấp và đề nghị kiểm tra, rà soát đối với 37 trường hợp còn lại.
Qua rà soát, UBND phường Khương Đình phát hiện 8 hộ dân tại dự án giãn dân khu X1, X2, X4 của Công ty Cổ phần xây dựng và thiết bị vật tư Hà Nội I đã được cấp “sổ đỏ” nhưng không có tên trong danh được duyệt nhận đất giãn dân, trong đó có 1 trường hợp đã chết trước khi được cấp sổ.

Lý do mà UBND phường Khương Đình đề nghị tạm dừng mọi giao dịch là khi đối chiếu 45 hộ gia đình được cấp “sổ đỏ” ngày 25/12/2020 với danh sách cấp đất giãn dân được duyệt tại tờ trình số 72 năm 2001 của UBND quận Thanh Xuân thì có 8 hộ dân đã được cấp “sổ đỏ” nhưng không có tên trong danh sách tờ trình số 72 này, trong đó có 1 trường hợp đã chết trước khi được cấp “sổ đỏ”.

Trong khi đó, 8 hộ dân có tên trong danh sách tờ trình số 72 nhưng không có tên trong danh sách được cấp “sổ đỏ” ngày 25/12/2020.

Cũng theo UBND phường Khương Đình, đối chiếu với tờ trình 72 của UBND quận Thanh Xuân và văn bản 1450 ngày 2/12/2020, UBND phường nhận thấy có 13 hộ gia đình, trong đó 14 nhân khẩu trong danh sách đã chết trước thời điểm ngày 2/12/2020 nhưng không được ghi rõ trong “sổ đỏ” là “đã chết”.

Ngoài ra, có 25 hộ gia đình còn lại không trùng khớp số nhân khẩu giữa tờ trình 72 của UBND quận Thanh Xuân và văn bản 1450 của UBND phường Khương Đình, do vậy việc nội dung tại phần “ghi chú” trong “sổ đỏ” là không chính xác.

Người mua nhà bị “tắc” không thể sang tên

Phản ánh đến chúng tôi, nhiều hộ dân tại dự án X1, X2, X4 phường Khương Đình, quận Thanh Xuân cho biết, dù đã bỏ hàng tỷ đồng mua nhà tại dự án đã được cấp “sổ đỏ” gần 2 năm nhưng đến nay vẫn không thể làm thủ tục sang tên chính chủ của mình.

Anh T. (quận Hoàng Mai) bỏ hơn 4 tỷ đồng để mua 1 căn nhà tại dự án X1, X2, X4 phường Khương Đình, nhưng nhiều tháng nay như ngồi trên đống lửa vì “sổ đỏ” chưa phải đứng tên mình. “Thấy chủ nhà đã được cấp sổ, nên khi mua nhà tôi đã chuyển gần hết số tiền và chỉ giữ lại 200 triệu đồng đến khi làm thủ tục sang tên xong sẽ thanh toán hết. Thế nhưng tôi ra phường nộp thuế đất phi nông nghiệp để làm thủ tục sang tên thì UBND phường Khương Đình không cho nộp thuế nên không thể nhận chuyển nhượng được”.
Phường Khương Đình đề nghị tạm dừng mọi giao dịch đối với 8 “sổ đỏ” và rà soát 37 trường hợp đã cấp sổ cho các hộ dân thuộc dự án giãn dân khu X1, X2, X4 phường Khương Đình.

Theo anh T., bởi trước đó UBND phường Khương Đình đã có văn bản đề nghị tạm dừng giao dịch và yêu cầu rà soát do khi rà soát hồ sơ việc cấp “sổ đỏ” của 45 hộ tại dự án, có trường hợp cấp không đúng đối tượng, thậm chí có trường hợp cấp “sổ đỏ” cho người đã chết.

Về vấn đề này, lãnh đạo UBND phường Khương Đình cho biết, sau khi rà soát danh sách “sổ đỏ” được cấp và phát hiện những nội dung trên, UBND phường đã có văn bản đề nghị tạm dừng mọi giao dịch đối với 8 “sổ đỏ” đã cấp và đề nghị kiểm tra, rà soát đối với 37 trường hợp còn lại, chứ không đề nghị tạm dừng tất cả.

Việc giao dịch của các hộ dân mua nhà tại dự án X1, X2, X4 phường Khương Đình, quận Thanh Xuân và Công ty cổ phần xây dựng và thiết bị vật tư Hà Nội I là giao dịch dân sự thể hiện bằng hợp đồng được Văn phòng công chứng thực hiện, Văn phòng đăng ký đất đai đã thẩm định, đề nghị Sở Tài nguyên và Môi trường cấp “sổ đỏ”.

Theo quy định tại Điều 15 Quyết định 12/2017/QĐ-UBND ngày 31/3/2017 của UBND TP Hà Nội, các bước trong quy trình thực hiện đều không có nội dung liên quan đến UBND phường, Văn phòng đăng ký đất đai cũng đã khẳng định việc cấp giấy chứng nhận theo đúng quy định.

“Đối với 37 trường hợp đề nghị kiểm tra, rà soát chúng tôi đã có thông báo, hướng dẫn các hộ dân kê khai, nộp thuế đất sử dụng phi nông nghiệp theo quy định. Ai sử dụng đất đều phải nộp thuế theo quy định của nhà nước. Khi có xác nhận nộp thuế đất thì người dân có nhu cầu làm thủ tục sang tên nếu Văn phòng đăng ký đất đai khẳng định việc cấp “sổ đỏ” là đúng quy định thì đề nghị Văn phòng đăng ký quyền sử dụng đất thực hiện các thủ tục cho người sử dụng đất theo đúng quy định, trong quy trình thực hiện nếu có nội dụng liên quan đến trách nhiệm của phường thì chúng tôi sẽ thực hiện theo quy định”, lãnh đạo UBND phường Khương Đình nói.

Đình Phong

Tiền phong[ad_2]

165 COMMENTS

 1. To presume from actual dispatch, dog these tips:

  Look in behalf of credible sources: https://apexlifestyle.co.uk/statamic/bundles/pags/?news-brought-by-balthasar-to-romeo.html. It’s important to safeguard that the expos‚ origin you are reading is reputable and unbiased. Some examples of reputable sources include BBC, Reuters, and The Fashionable York Times. Announce multiple sources to get a well-rounded view of a precisely statement event. This can better you carp a more over display and dodge bias. Be cognizant of the position the article is coming from, as set reputable report sources can compel ought to bias. Fact-check the gen with another origin if a news article seems too lurid or unbelievable. Many times fetch unshakeable you are reading a advised article, as scandal can change quickly.

  By following these tips, you can fit a more aware of news reader and more wisely be aware the world everywhere you.

 2. Эмпайр скважин сверху воду – это процесс образования отверстий в подсолнечной для извлечения подземных вод. Сии скважины используются чтобы хозпитьевой вода, сплав растений, индустриальных бедствования равным образом остальных целей. Эпидпроцесс бурения скважин включает на себя эксплуатация специализированного оснастки, таковского как бурильные предписания, коим проникают в течение грунт также основывают отверстия: https://pastelink.net/b6kpq4yl. Эти скважины обычно обладают глубину через нескольких десятков до пары сотен метров.
  После сотворения скважины, специалисты обжуливают тестирование, чтобы раскрыть ее производительность а также качество воды. Затем щель снабжается насосом равным образом противными общественный порядок, чтоб обеспечить постоянный путь к воде. Эмпайр скважин сверху водичку представляет собой принципиальным ходом, яже гарантирует доступ к истинной хозпитьевой воде и используется в разных секторах экономики промышленности. Однако, этот эпидпроцесс что ль иметь отрицательное суггестивность на обкладывающую среду, поэтому необходимо хранить соответствующие философия равным образом регуляции.

 3. Эмпайр скважин на водичку – это процесс создания отверстий в течение свете чтобы извлечения подземных вожак, кои смогут прилагаться для разных целей, начиная питьевую воду, полив растений, индустриальные нищенствования а также другие: http://b3.zcubes.com/v.aspx?mid=12386932. Для бурения скважин используют специализированное ясс, подобное как бурильные конструкции, которые проникают на почву и основывают дыры глубиной через нескольких 10-ов ут пары сотен метров.
  После создания скважины коротится стресс-тестирование, чтобы разведать ее производительность а также штрих воды. Затем щель оборудуется насосом также остальными теориями, чтоб защитить хронический приступ буква воде. Хотя бурение скважин на водичку представляет важную роль в обеспечивании подхода ко истой хозпитьевой водево и еще утилизируется в разных отраслях промышленности, этот процесс что ль оказывать отрицательное суггестивность на находящуюся вокруг среду. То-то что поделаешь беречь должные философия а также регуляции.

 4. Europe is a continent with a in clover annals and mixed culture. Soul in Europe varies greatly depending on the countryside and область, but there are some commonalities that can be observed.
  Harmonious of the defining features of memoirs in Europe is the husky force on work-life balance. Diverse European countries be undergoing laws mandating a certain amount of vacation speedily for workers, and some have yet experimented with shorter workweeks. This allows in place of more in good time used up with kinsfolk and pursuing hobbies and interests.
  https://www.bizcrunch.net/ads/pgs/meet-anna-berezina-the-engineer-living-in.html
  Europe is also known quest of its rich cultural patrimony, with numberless cities boasting centuries-old architecture, aptitude, and literature. Museums, galleries, and factual sites are bountiful, and visitors can bury themselves in the record and culture of the continent.
  In addendum to cultural attractions, Europe is retreat to a wide variety of natural beauty. From the complete fjords of Norway to the sunny beaches of the Mediterranean, there is no lack of astounding landscapes to explore.
  Of route, subsistence in Europe is not without its challenges. Many countries are grappling with issues such as takings unevenness, immigration, and political instability. However, the people of Europe are resilient and take a long account of overcoming adversity.
  Comprehensive, vigour in Europe is opulent and assorted, with something to present oneself in compensation everyone. Whether you’re interested in history, culture, temperament, or altogether enjoying a trustworthy work-life poise, Europe is a titanic employment to entitle home.

 5. Positively! Find expos‚ portals in the UK can be crushing, but there are tons resources at to cure you find the unexcelled identical because you. As I mentioned already, conducting an online search for https://brayfordleisure.co.uk/assets/img/pgs/?how-old-is-jesse-watters-on-fox-news.html “UK hot item websites” or “British intelligence portals” is a enormous starting point. Not only will this hand out you a encompassing slate of report websites, but it choice also lend you with a improved understanding of the in the air news landscape in the UK.
  On one occasion you obtain a itemize of embryonic account portals, it’s powerful to estimate each sole to influence which richest suits your preferences. As an case, BBC News is known for its disinterested reporting of report stories, while The Custodian is known pro its in-depth breakdown of bureaucratic and popular issues. The Self-governing is known representing its investigative journalism, while The Times is known in search its business and funds coverage. During concession these differences, you can decide the rumour portal that caters to your interests and provides you with the news you hope for to read.
  Additionally, it’s worth looking at local expos‚ portals because proper to regions within the UK. These portals lay down coverage of events and news stories that are applicable to the область, which can be specially accommodating if you’re looking to keep up with events in your close by community. In place of event, municipal news portals in London classify the Evening Standard and the Londonist, while Manchester Evening Talk and Liverpool Repercussion are in demand in the North West.
  Comprehensive, there are many tidings portals available in the UK, and it’s high-ranking to do your inspection to remark the joined that suits your needs. At near evaluating the contrasting low-down portals based on their coverage, style, and essay perspective, you can decide the a person that provides you with the most fitting and captivating low-down stories. Meet fortunes with your search, and I ambition this data helps you come up with the just right news broadcast portal for you!

 6. 🚀 Wow, blog ini seperti perjalanan kosmik meluncurkan ke alam semesta dari keajaiban! 💫 Konten yang menarik di sini adalah perjalanan rollercoaster yang mendebarkan bagi pikiran, memicu kagum setiap saat. 🌟 Baik itu gayahidup, blog ini adalah sumber wawasan yang inspiratif! #KemungkinanTanpaBatas Berangkat ke dalam perjalanan kosmik ini dari penemuan dan biarkan pemikiran Anda berkelana! ✨ Jangan hanya membaca, rasakan kegembiraan ini! #BahanBakarPikiran Pikiran Anda akan bersyukur untuk perjalanan mendebarkan ini melalui dimensi keajaiban yang menakjubkan! 🌍

 7. 🌌 Wow, this blog is like a cosmic journey launching into the universe of endless possibilities! 💫 The mind-blowing content here is a rollercoaster ride for the mind, sparking curiosity at every turn. 🌟 Whether it’s inspiration, this blog is a source of exciting insights! #AdventureAwaits Dive into this thrilling experience of knowledge and let your thoughts roam! 🚀 Don’t just explore, immerse yourself in the excitement! #BeyondTheOrdinary Your brain will be grateful for this thrilling joyride through the dimensions of discovery! 🌍

 8. 🚀 Wow, this blog is like a rocket launching into the galaxy of wonder! 🌌 The mind-blowing content here is a thrilling for the imagination, sparking curiosity at every turn. 💫 Whether it’s inspiration, this blog is a treasure trove of exciting insights! #MindBlown 🚀 into this thrilling experience of discovery and let your imagination soar! 🌈 Don’t just enjoy, experience the thrill! 🌈 Your brain will be grateful for this exciting journey through the worlds of awe! 🚀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here